Tableta de 35$ din India a fost lansata-costa 60$

Tableta de 35 $ a fost anunţată în India, si a fost prezentată oficial. Programul guvernamental prin care ea va fi distribuită vine cu o subvenţie semnificativă, deoarece tableta costă în realitate 60 $. Ce primeşti pentru o asemenea sumă? Prea puţin, însă cred că este mai mult decât suficient pentru copiii din zonele rurale din India.

Tableta denumită oficial Aakash este produsă de compania Datawind. Ubislate 7, numele iniţial, indică diagonala de 7″ a ecranului cu rezoluţie de 800×480 pixeli. Stratul de protecţie exterior, sensibil la atingere este de tip rezistiv, unul capacitiv fiind mult prea scump.

Ubislate 7 sau Aakash este motorizată de un chipset Connexant cu procesor la 366 MHz. Pe lângă acesta se găsesc 256 MB RAM şi 2 GB de memorie internă. Aceasta din urmă poate fi extinsă cu un card microSD. Tableta rulează Android 2.2 Froyo, iar aplicaţiile pot fi descărcate de pe site-ul Getjar. Pentru conectare la Internet este oferit un modul WiFi 802.11a/b/g şi un modem GPRS. Modemul va facilita conectarea în zonele rurale.

Tableta de mai sus poate părea lentă şi limitată, însă ea ar putea fi un instrument excelent pentru domeniul educaţional în a doua ţară ca şi populaţie de pe glob. Preţul ei este chiar mai bun decât al portabilelor din proiectul OLPC, însă lipsa tastaturii va fi resimţită. Pentru a o suplini, a fost prezentat şi un suport cu tastatură integrată, care mai adaugă 7 $ la preţ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s